Medové rezy: Prebuďte v sebe vianočného macka

Chuťmeter:
 
12 kusov
 
J12: Medové rezy

Potrebujeme:

  • 420 g hladkej múky (plus na vaľkanie a pomúčenie plechu)
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 5 lyžíc tekutého medu

Na krém:

  • 250 g masla
  • 9 kopcovitých lyžíc práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 balíčky Zlatého klasu
  • 1 l polotučného mlieka
  • 1 vrchnáčik rumu

Na čokoládovú polevu:

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g masla

Postup:

  1. Do misy preosejte hladkú múku s práškovým cukrom a so sódou. Pridajte vajcia, med a vypracujte cesto.
  2. Cesto vytvarujte do bochníka a zabaľte do fólie. Odložte do chladu na 48 hodín, takto môže ležať až týždeň. Nevychladené cesto by počas pečenia nenarástlo.
  3. Pracovnú plochu posypte hladkou múkou a cesto rozvaľkajte. Stále ho pritom otáčajte a prevracajte, lepšie sa rozvaľká.
  4. Rozvaľkané cesto preložte do balíčka a rozdeľte na rovnaké časti. Každú na tenko rozvaľkajte na veľkosť plechu otočeného dnom hore. Cesto preneste na pomúčený obrátený plech, okraje orežte a dobre pritlačte.
  5. Takto pripravené cesto vložte do rúry vyhriatej na 150 °C na 7 až 8 minút. Upečie sa veľmi rýchlo, tak ho strážte, aby príliš nestmavlo. Po vybratí opatrne nožom odrežte plát cesta od plechu. Postupne upečte aj ostatné 4 pláty cesta.
  6. Pripravte krém: Maslo s 3 lyžicami cukru vyšľahajte do peny. Pridajte zvlášť vyšľahané žĺtky s 3 lyžicami cukru a uvarený a vychladnutý puding pripravený zo Zlatého klasu, z mlieka a 3 lyžíc cukru. Nakoniec pridajte rum. Krémom natrite vychladnuté pláty a ukladajte ich na seba. Vrchný plát už nenatierajte. Nechajte v chlade 24 hodín stáť.
  7. Na druhý deň urobte čokoládovú polevu: Maslo roztopte v zohriatej čokoláde. Polejte ňou medové pláty a nechajte stuhnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Medové rezy: Prebuďte v sebe vianočného macka
Dobroslava Brunovská