Medový krémeš: Pre opatrné a šikovné ručičky, dá zabrať!

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Medový krémeš

Potrebujete:

Na medové pláty:

  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 200 g práškového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 1/2 lyžičky sódy bicarbony

Na pudingový krém:

  • 1 l mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 130 g vanilkového pudingu
  • 50 g masla
  • 5 bielkov

Na šľahačkový krém:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky stužovača šľahačky
  • práškový cukor a lístky medovky na ozdobenie

Postup:

  1. V mise zmixujte vajcia, med a cukor. Prisypte múku a sódu bicarbonu a prilejte rozpustené maslo. Všetky suroviny dobre premiešajte. 
  2. Dva plechy na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Cesto rozdeľte na polovicu a vylejte ho do plechov. Rozotrite stierkou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 6 až 7 minút.
  3. Pripravte pudingový krém: V studenom mlieku rozmiešajte pudingový prášok a cukor. Uvarte puding, zamiešajte do neho maslo a tuhý sneh z bielkov.
  4. Horúci pudingový krém vylejte na upečený medový plát. Nechajte vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľahajte spolu so stužovačom. 
  5. Šľahačku natrite na pudingový krém. Zakryte druhým medovým plátom a krémeš dajte stuhnúť do chladničky. Nakrájajte na kocky, posypte práškovým cukrom a ozdobte lístkami medovky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Medový krémeš: Pre opatrné a šikovné ručičky, dá zabrať!
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská