Mňam, tieto sú perfektné: Šišky s ovocnou náplňou

Chuťmeter:
 
16 porcií
 
Šišky s ovocnou náplňou

Potrebujeme:

Cesto:

  • 50 g polohrubej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipka soli
  • 25 g čerstvého droždia
  • 80 ml vlažného mlieka
  • 2 vajcia
  • 150 ml hustej kyslej smotany
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 lyžička nastrúhanej pomarančovej kôry
  • olej na vyprážanie
  • preosiaty práškový cukor

Omáčka:

  • 75 ml červeného vína
  • 75 ml pomarančovej šťavy
  • 100 g kryštálového cukru
  • 500 g mrazeného drobného ovocia
  • 2 lyžice ovocného likéru (čierne ríbezle, čučoriedky)

Postup:

  1. Múku preosejte do misy. Pridajte práškový a vanilínový cukor a soľ a premiešajte. V strede urobte jamku, rozdrobte droždie, zalejte vlažným mliekom a nechajte nakysnúť. Potom pridajte vajcia, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nastrúhanú pomarančovú kôru. Vypracujte vláčne cesto, prikryte utierkou a asi hodinu nechajte stáť na teplom mieste. 
  2. Medzitým pripravte ovocnú omáčku: K vínu pridajte pomarančovú šťavu a cukor. Chvíľu prudko povarte. Pridajte mrazené ovocie a mierne ho rozvarte. Ovocie prepasírujte cez sitko. Do vlažnej omáčky primiešajte likér a nechajte úplne vychladnúť.
  3. Vo vyššej panvici alebo v širšom hrnci rozpáľte olej. Dvoma lyžicami namočenými do horúceho oleja tvarujte šišky a vkladajte do rozpáleného oleja. Počas vyprážania šišky obráťte. Prebytočný olej nechajte odkvapkať na papierových utierkach. Teplé šišky obaľte v práškovom cukre a podávajte s ovocnou omáčkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Mňam, tieto sú perfektné: Šišky s ovocnou náplňou
BÁJEČNÁ ŽENA/ Blanka NEMČEKOVÁ