Dnes trúbu nezapínajte: Nepečený koláč s jahodami vám bude stačiť ako sladkosť

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Nepečený koláč s jahodami

Potrebujeme:

  • 600 g ricotty
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 7 plátkov želatíny
  • trochu mlieka
  • med podľa chuti
  • 500 g jahôd
  • celozrnné sušienky
  • 250 g jahôd na ozdobu

Postup:

  1. Ricottu vymiešame s medom a smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Želatínu pripravíme podľa návodu a potom ju rozpustíme v malom množstve mlieka. Jahody opláchneme, osušíme a nakrájame na plátky.
  2. Do vymiešanej ricotty zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu, primiešame želatínu rozpustenú v mlieku, premiešame a pridáme pokrájané jahody. Podlhovastú formu vystelieme potravinárskou fóliou a rozotrieme plnku. Na plnku položíme sušienky, prikryjeme fóliou a dáme do chladu stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme a ozdobíme pokrájanými jahodami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Dnes trúbu nezapínajte: Nepečený koláč s jahodami vám bude stačiť ako sladkosť
Blanka Nemčeková