S touto orechovou tortou budete hviezdiť: A to doslova!

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Orechová torta

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc krupicového cukru
  • 180 g pomletých orechov
  • 3 lyžice kakaa

Na potrenie:

  • lekvár podľa chuti
  • rum na pokvapkanie cesta

Plnka:

  • 1 karamelové salko
  • 100 g rozpustenej bielej čokoládovej polevy
  • 150 g pomletých lieskových orechov
  • 3 plátky želatíny
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 150 g jemného tvarohu
  • cukor podľa chuti

Na ozdobenie:

  • čokoládová poleva
  • cukrárenské zdobenie
  • poťahovacia hmota

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne po lyžiciach prisypeme preosiate kakao a pridávame pomleté orechy. Cesto rozdelíme na tri časti a každú zvlášť upečieme v tortovej forme s priemerom 22 cm. Pred naliatím cesta formu vyložte papierom na pečenie.
  2. Z vychladnutých korpusov odstránime papier, potrieme lekvárom a pokvapkáme rumom podľa chuti. Karamelové salko vyšľaháme s jemným tvarohom, vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu a vychladnutú bielu polevu.
  3. Do plnky prisypeme pomleté lieskové orechy a pridáme želatínu rozpustenú podľa návodu. Plnku rozdelíme na tri časti. Jeden korpus cesta potrieme plnkou, položíme druhý korpus, ktorý potrieme znova plnkou
  4. Priložíme posledný, ktorý na povrchu potrieme plnkou a aj po celom obvode. Odložíme do chladu na 6 až 8 hodín odstáť. Polejeme rozpustenou čokoládovou polevou, ozdobíme cukrárenským zdobením a hviezdičkami vykrojenými z poťahovej hmoty.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
S touto orechovou tortou budete hviezdiť: A to doslova!
Blanka Nemčeková