Orechové guľky s černicovou omáčkou: Môžete pripraviť z akéhokoľvek ovocia

Chuťmeter:
 
4-5 porcií
 
Orechové guľky s černicovou omáčkou

Potrebujeme:

  • 200 ml mlieka
  • 75 g masla
  • 90 g krupice
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 50 g najemno nasekaných vlašských orechov
  • soľ, mleté čierne korenie

Na podávanie:

  • asi 200 ml černíc prírodný cukor (množstvo podľa chuti)
  • maslo spenené s nasekanými vlašskými orechmi a so strúhankou

Postup:

  1. V hrnci priveďte do varu mlieko a maslo. Za stáleho miešania prisypte krupicu a miešajte, kým sa na dne hrnca nevytvorí biely povlak. Masu premiestnite do misy a nechajte 10 minút postáť.
  2. Vyšľahajte 1 vajce a 1 žĺtok a spolu s 50 g nasekaných orechov zapracujte do pripravenej masy. Cesto zľahka osoľte a okoreňte. Nechajte hodinu prikryté v chladničke.
  3. Z vychladeného cesta urobte asi 16 guliek. Vložte ich do vriacej osolenej vody, stiahnite plameň a nechajte 15 minút pomaly variť. Medzitým pripravte černicovú omáčku: V kastróliku krátko povarte černice s prírodným cukrom.
  4. Uvarené guľky sceďte a podávajte preliate černicovou omáčkou. Prípadne ich môžete ešte poliať maslom speneným s nasekanými vlašskými orechmi a strúhankou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Orechové guľky s černicovou omáčkou: Môžete pripraviť z akéhokoľvek ovocia
Redakcia