Ovseno-pohánková bublanina s marhuľami: Čarujte s letným ovocím

Chuťmeter:
 
15-20 porcií
 
J7: Ovseno-pohánková bublanina s marhuľami

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 150 g kokosového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vody
  • 100 g ovsenej múky
  • 100 g pohánkovej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • pol lyžičky mletej škorice
  • pol lyžičky mletej vanilky
  • 300 – 500 g marhúľ
  • za hrsť mandľových lupienkov

Potrebujeme:

  1. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte olej, vodu, obe múky, kypriaci prášok, škoricu, vanilku a zmiešajte.
  2. Z bielkov vyšľahajte sneh a veľmi opatrne ho zamiešajte do žĺtkovej zmesi. Hmotu vylejte do formy (24 x 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Navrch poukladajte umyté marhule prerezané na štvrtiny a posypte mandľovými lupienkami.
  3. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 25 minút. Upečenú bublaninu nechajte trochu vychladnúť a môžete krájať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ovseno-pohánková bublanina s marhuľami: Čarujte s letným ovocím
Veronika Kollárová