Pirohy s malinami a so strúhankou: Nehanbite sa poriadne si naložiť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J7: Pirohy s malinami a so strúhankou

Potrebujeme:

  • 400 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • voda
  • 500 g malín
  • krupicový cukor
  • 200 g strúhanky
  • práškový cukor
  • soľ
  • maslo

Postup:

  1. Do preosiatej múky pridajte vajce, soľ, vodu a vypracujte tuhšie cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na hrúbku 2 mm. Pohárom vykrojte kolieska a do stredu každého položte asi 2 maliny, posypte trochou krupicového cukru, polovičku cesta preložte a okraje spojte pomocou vidličky, aby vám vznikli pirohy. Vhoďte do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a varte, kým všetky nevyplávajú na povrch. Vyberte.
  2. Na panvici rozpustite maslo, pridajte strúhanku a krátko opekajte dozlatista. Pridajte pirohy a opatrne premiešajte, aby sa pirohy v strúhanke obalili. Posypte práškovým cukrom. 3. Zvyšok malín dajte do malého hrnca, pridajte asi 50 g práškového cukru a varte, kým nezískate hustejšiu omáčku. Podávajte s pirohmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pirohy s malinami a so strúhankou: Nehanbite sa poriadne si naložiť
Petra Mitringová