Piškotóvo-tvarohová torta s malinami: Vždy je čo oslavovať!

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
J6: Piškotóvo-tvarohová torta s malinami

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • 100 ml oleja
  • 60 g kyslej smotany
  • 110 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
  • 10 g kypriaceho prášku
  • 250 g malín na pyré (a zopár na ozdobu)

Na tvarohový džem:

  • 200 g smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 100 g jemného tvarohu 
  • 90 g práškového cukru
  • trochu vanilky v prášku

Postup:

  1. Najprv urobte korpus: Z bielkov vyšľahajte sneh. V druhej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, smotanu a múku s kypriacim práškom. Opatrne zašľahajte sneh. Cesto vylejte do okrúhlej formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C asi 25 minút. 
  2. Pripravte tvarohový krém: Vyšľahajte smotanu a jemne do nej zapracujte mascarpone, tvaroh, cukor a vanilku. 
  3. Maliny popučte na pyré. Upečený a vychladnutý korpus prerežte na polovicu. Spodný korpus pokvapkajte šťavou z malinového pyré, potrite polovicou tvarohovej plnky a na ňu roztrite malinové pyré.
  4. Prikryte vrchným korpusom a celú tortu obtiahnite zvyšným tvarohovým krémom. Dajte na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobte čerstvými malinami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Piškotóvo-tvarohová torta s malinami: Vždy je čo oslavovať!
Katarína Brunovská