Pol kila jabĺk a desať rožkov na parádnu žemlovku stačí

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Jablková žemľovka

Potrebujeme:

  • 10 rožkov
  • 200 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 1 liter mlieka
  • hrsť hrozienok
  •  um
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 500 g jabĺk
  • 200 g maku
  • 5 vajec

Postup:

  1. Rožky nakrájame na kolieska. Hrozienka na chvíľu namočíme do umu. Rožky polejeme horúcim mliekom, pridáme hrozienka, škoricový cukor a maslo vymiešané s polovicou práškového cukru.
  2. Zmes rozdelíme na dve časti. Prvú polovicu zmesi prelejeme do vymasteného plechu. Jablká očistíme a nastrúhame nahrubo. Nasypeme na rožkovú zmes. Pomletý mak zmiešame s vanilínovým a práškovým cukrom.
  3. Nasypeme na jablká. Tento postup ešte raz opakujeme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a natrieme navrch žemľovky. Pečieme 25 minút pri teplote 180 stupňov.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pol kila jabĺk a desať rožkov na parádnu žemlovku stačí
pm