Voňavá bábovka s lyžičkami kávy: Postaví vás na nohy

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
J4: Predjedlo v apríli: Káva na druhú

Šéfka Ema, dlhoročná zástankyňa zdravého jedla, má novú knihu... a v redakcii sa opäť dejú veci. V bestselleri Ako nezomrieť od Američana Michaela Gregera si večer čo večer podčiarkuje celé state, takže každé ráno prifrčí s ohurujúcimi faktami o tom, čo jeme.

„Maťka, vieš, že ten tvoj ľadový šalát je samá voda? Čo keby si sa vrhla na oveľa výživnejší poľný?“ v dobrom radí našej asistentke na delenej strave. Najviac si však vypočujeme za občasné hriechy vo fastfoodovom bistre... ešteže pán Greger, uznávaný dietológ, všetka česť, miluje kontroverznú kávu rovnako ako my! On ju dokonca vrelo odporúča. Tak nech sa páči, dajte si ju s nami aj v tejto voňavej bábovke.

Kávovo-banánová bábovka

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • hrnček kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • pol hrnčeka oleja
  • trochu mlieka (nemusí byť)
  • 4 menšie banány
  • 4 lyžice instantnej kávy
  • pol lyžičky mletej škorice
  • štipka soli
  • maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy
  • práškový alebo vanilkový cukor na posypanie

Postup:

  1. Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte múku s kypriacim práškom a olej. Ak je cesto husté, prilejte trochu mlieka.
  2. Banány rozmixujte alebo roztlačte vidličkou. Vmiešajte do cesta, prisypte kávu, škoricu a štipku soli. Dobre premiešajte a cesto prelejte do vymastenej bábovkovej formy vysypanej múkou. Pečte pri 170 °C asi 45 minút. Bábovku podávajte poprášenú cukrom a, ako inak, so šálkou dobrej kávy.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Voňavá bábovka s lyžičkami kávy: Postaví vás na nohy
Katarína Brunovská