Pšenová kaša s kokosovým mliekom: Napraví trávenie a vážne sa dá jesť!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Pšenová kaša s kokosovým mliekom

Potrebujeme:

  • 1 šálku pšena
  • 2 šálky vody hrsť sušených hrozienok
  • 200 ml kokosového mlieka
  • vanilkový extrakt
  • 1 lyžicu masla
  • 2 lyžice medu

Postup:

  1. Pšeno dobre prepláchnite, aby z neho netiekla kalná voda. Varte ho vo vode asi 10 minút. Potom k nemu pridajte za hrsť sušených hrozienok, prilejte kokosové mlieko a pridajte pár kvapiek vanilkového extraktu.
  2. Za stáleho miešania ešte 5 minút povarte, aby sme opäť získali kašovitú konzistenciu. Keď je pšeno dostatočne mäkké, odstavte z ohňa a vmiešame maslo. Po miernom vychladnutí oslaďte medom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pšenová kaša s kokosovým mliekom: Napraví trávenie a vážne sa dá jesť!
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská