Rebarborovo - pudingový koláč: Nebudete chcieť prestať s pečením

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Rebarborovo - pudingový koláč

Potrebujete:

Na cesto:

  • 200 - 240 g polohrubej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 150 g rastlinného tuku
  • soľ

Na plnku:

  • 700 g rebarbory
  • 1 a pol lyžice masla
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžicu Zlatého klasu
  • 2 lyžice mlieka

Postup:

  1. Z múky, tuku, práškového cukru, žĺtka a štipky soli vypracujte cesto. Rozvaľkajte ho na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a vyložte ním dno i boky vymastenej, múkou vysypanej okrúhlej vrúbkovanej formy. Cesto popichajte vidličkou, a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C predpiecť na 7-10 minút.
  2. Z 250 ml mlieka, práškového cukru a Zlatého klasu uvarte puding. Do teplého pudingu vmiešajte žĺtok, premiešajte a nechajte vychladnúť. 600 g rebarbory pokrájajte, posypte krupicovým cukrom a poduste v panvici na rozpustenom masle.
  3. V 2 lyžiciach mlieka rozmiešajte 1 lyžicu Zlatého klasu, vlejte do udusenej rebarbory a krátko povarte. Odstavte z ohňa, pridajte vychladnutý puding a spolu premiešajte.
  4. Plnku navrstvite na predpečené cesto vo forme, povrch torty posypte zvyšnou pokrájanou rebarborou, vanilínovým cukrom a vo vyhriatej rúre upečte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Rebarborovo - pudingový koláč: Nebudete chcieť prestať s pečením
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská