Ríbezle a ich využitie: Na koláč aj do omáčky

Chuťmeter:
 
 
Elegantné strapce ríbezlí s červenými, čiernymi či bielymi bobuľkami sa začali pestovať v kláštorných záhradách v 14. až 16. storočí. Čo s nimi v 21. storočí?

Elegantné strapce ríbezlí s červenými, čiernymi či bielymi bobuľkami sa začali pestovať v kláštorných záhradách v 14. až 16. storočí. Čo s nimi v 21. storočí?

Na koláč

Áno, ríbezľový, presne ten s mrveničkou navrchu. Málo cesta, veľa šťavnatého ovocia a chrumkavá mrvenička. Leto v priamom koláčovom prenose.

Omáčka ku kačke

Urobte ju zo šalotky, z tymianu, whisky, džemu z červených ríbezlí, cvikly, likéru a čiernych ríbezlí.

Crumble

Na maslové cesto s ovsenými vločkami nasypte ríbezle všetkých farieb a pridajte aj iné letné ovocie s koncovkou „berry“. Po upečení nezabudnite vyvážiť kopčekom zmrzliny. Alebo radšej dvomi.

Rýchla marmeláda

500 g ríbezlí + 100 g kryštálového cukru + šťava z polovice citróna. Spolu povarte, dajte do čistého pohára. V chladničke vydrží tri týždne.

Sorbet

Z čiernych ríbezlí a mäty urobte podľa nášho osvedčeného receptu.

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Ríbezle a ich využitie: Na koláč aj do omáčky
Dobroslava Brunovská