Ríbezľový koláč: Hustý a nadýchaný, poprepletaný drobným ovocím

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Ríbezľový koláč

Potrebujeme:

  • 250 g masla
  • 230 g práškového cukru
  • 8 vajec
  • 300 g polohrubej múky
  • 110 g pomletých mandlí
  • 1 kypriaci prášok
  • 6 lyžíc mlieka
  • 600 g ríbezlí
  • 300 g hustej kyslej smotany
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • lekvár

Postup:

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s 180 g práškového cukru. Pridáme po jednom 5 rozšľahaných vajec, polohrubú múku, mlieko, 80 g pomletých mandlí a kypriaci prášok. Premiešame a do cesta vmiešame očistené ríbezle.
  2. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme asi 20 minút. Zvyšné vajcia rozšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme vanilínový cukor, 30 g pomletých mandlí a kyslú smotanu.
  3. Koláč vyberieme z rúry, potrieme lekvárom, natrieme druhú časť cesta, vložíme späť do rúry a pečieme ďalej. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ríbezľový koláč: Hustý a nadýchaný, poprepletaný drobným ovocím
Blanka Nemčeková