Oškvarkovníky plnené slivkovým lekvárom: Sladko-slané buchtičky do každej ručičky

Chuťmeter:
 
40 kusov
 
R:Oškvarkovníky plnené slivkovým lekvárom

Potrebujete:

Na cesto:

  • 600 ml mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g droždia
  • 800 g hladkej múky
  • 100 ml oleja
  • 1 lyžičku soli
  • slivkový lekvár na plnenie

Na plnku:

  • 400 g oškvarkov

Postup:

  1. Pripravte cesto: Do hlbšej misy vlejte vlažné mlieko, pridajte cukor a droždie. Nechajte vykysnúť kvások. Pridajte preosiatu múku, soľ a olej. Vypracujte hladké cesto a prikryté nechajte nakysnúť na teplom mieste.
  2. Pripravte oškvarkovú plnku: Oškvarky najemno pomeľte.
  3. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 1 až 1,5 cm. Natrite pomletými škvarkami a skladajte ako lístkové cesto. Nechajte postáť 10 minút, aby cesto nakyslo a opäť rozvaľkajte. Postup opakujte trikrát.
  4. Vyhrejte rúru na teplotu 200 °C. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm a pomocou radielka alebo ostrého noža nakrájajte na štvorčeky veľkosti 8 x 8 cm.
  5. Do stredu dajte kopcovitú lyžičku lekváru, cesto uzavrite a vytvarujte do menších buchtičiek. Oškvarkovníky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite vyšľahaným vajcom a upečte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Oškvarkovníky plnené slivkovým lekvárom: Sladko-slané buchtičky do každej ručičky
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská