Tvarohový koláč s marhuľami: Dajte hlasovať doma, všetci budú za!

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
Tvarohový koláč s marhuľami

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 70 g práškového cukru
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • štipku soli
  • 1 vajce
  • 150 g studeného masla

Na plnku:

  • 250 g marhúľ
  • 250 g tvarohu
  • citrónovú kôru
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice škrobovej múčky
  • 70 ml smotany na šľahanie
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu strúhanky

Postup:

  1. Múku zmiešajte s kypriacim práškom. Pridajte vajce, práškový cukor, vanilkový cukor, soľ, maslo nakrájané na kocky a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte 1 hodinu v chlade.
  2.  Tvaroh vymiešajte s citrónovou kôrou, cukrom, múkou, škrobovou múčkou, smotanou a vajcom na hladký krém. Dve tretiny cesta natlačte na dno tortovej formy a vyformujte vyššie okraje. Cesto posypte strúhankou a nalejte plnku. Marhule umyte, nakrájajte na polovice a zatlačte do plnky reznou stranou nadol.
  3. Zvyšok cesta rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na 1,5 cm hrubé pásiky. Tie poukladajte na vrch koláča v tvare mriežky. Pečte pri teplote 190 °C asi 35 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom a škoricou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tvarohový koláč s marhuľami: Dajte hlasovať doma, všetci budú za!
Redakcia