S čím robíte ryžový nákyp? My sme skúsili s čerešňami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: Ryžový nákyp s čerešňami

Potrebujete:

  • 200 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 30 g masla
  • 1 lyžičku soli
  • 120 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 500 g čerešní
  • ríbezľový sirup
  • tuk na vymastenie zapekacej misy

Postup:

  1. Ryžu prepláchnite, sceďte a vo väčšom hrnci zalejte mliekom. Pridajte maslo, soľ a za častého miešania duste prikrytú do mäkka 15 až 20 minút. Nechajte vychladnúť.
  2. Polovičné množstvo práškového cukru, žĺtky a vanilínový cukor vymiešajte a pridajte do takmer vychladnutej ryže spolu s vykôstkovanými čerešňami. 
  3. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, pridajte zvyšný cukor a ešte prešľahajte. Zľahka vmiešajte k ryži.
  4. Ryžovú hmotu nalejte do vymastenej zapekacej misy a povrch rovnomerne uhlaďte. V rúre vyhriatej na 180 °C pečte 40 minút do zlatista. Nákyp podávajte poliaty sirupom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
S čím robíte ryžový nákyp? My sme skúsili s čerešňami
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská