Škoricovo-jablková roláda: Zvýraznite jej chuť poriadnym kopčekom šľahačky

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Škoricovo-jablková roláda

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 100 g jemného kryštálového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 2 lyžice rumu na pokvapkanie cesta
  •  práškový cukor na posypanie
  • šľahačka na ozdobenie

Na plnku:

  • 400 g jabĺk, ošúpaných, pokrájaných na kocky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 lyžičky škoricového cukru
  • 25 g krémového prášku Zlatý klas
  • 20 g masla

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do hustej peny. Zľahka primiešame zmes preosiatej múky a kakaa. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto naň rovnomerne rozotrieme. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút. Vlažný upečený plát aj s papierom stočíme, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme plnku: Pripravené jablká zmiešame s citrónovou šťavou, kryštálovým a škoricovým cukrom. Asi 10 minút podusíme. Krémový prášok rozmiešame v 2 lyžiciach vody, pridáme k jablkám a necháme krátko prevrieť.
  3. Do teplej plnky vmiešame maslo, dobre vymiešame a plnku necháme vychladnúť. Po vychladnutí z cesta opatrne stiahneme papier. Plát pokvapkáme rumom, natrieme jablkovou plnkou a stočíme. Roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Škoricovo-jablková roláda: Zvýraznite jej chuť poriadnym kopčekom šľahačky
Mária Abrahámová