Tieto krupicové knedličky do polievky nedávajte, sú sladké a plné marhúľ

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
J5: Sladké krupicové knedličky

Potrebujeme:

  • 1 pohár zaváraných marhúľ (menší)
  • 1 lyžica medu
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
  • 80 g detskej krupice
  • 1 vajce
  • 50 g masla
  • 50 g sekaných mandlí
  • práškový cukor na posypanie
  • soľ

Postup:

  1. Marhule rozmixujte spolu s medom na jemné pyré. V hrnci rozhorúčte mlieko spolu s citrónovou kôrou, zamiešajte krupicu a za stáleho miešania varte, kým nevznikne hustá kaša. Nechajte trocha chladnúť a zapracujte vajce. Zo zmesi vyformujte asi 10 guliek, ktoré opatrne vložte do vriacej, zľahka osolenej vody.
  2. Varte na miernom ohni, kým guľky nevyplávajú na povrch (asi 5 až 10 minút). Vyberte dierkovanou naberačkou a na papierovej utierke nechajte odkvapkať.
  3. Na panvici rozhorúčte maslo, pridajte mandle a opekajte dozlatista. Prisypte knedličky, obaľte v zmesi a ihneď podávajte posypané práškovým cukrom spolu s marhuľovým pyré.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tieto krupicové knedličky do polievky nedávajte, sú sladké a plné marhúľ
Petra Mitringová