Stracciatellový dezert: Ako z cukrárskej vitríny

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Stracciatellový dezert

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 170 g masla
  • 170 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • 130 g hladkej múky
  • 50 g maizeny
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku

Na ovocný krém:

  • 900 ml višňovej šťavy
  • 2 balíčky Zlatého klasu

Na stracciatellový krém:

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 250 g hustého bieleho jogurtu
  • 130 g práškového cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 80 g tmavej čokolády postrúhanej nahrubo

Na ozdobenie:

  • 300 g vykôstkovaných višní (môžu byť z kompótu)
  • 2 balíčky červeného tortového želé

Postup:

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne vmiešame žĺtky a vajce. Múku zmiešame s maizenou, kypriacim práškom a po častiach vmiešame do cesta. Hlboký plech na pečenie s rozmermi 24 x 24 centimetrov vymastíme, vysypeme múkou a rozotrieme cesto.
  2. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 30 minút. Ovocný krém vymiešame na miernom ohni z višňovej šťavy a zo Zlatého klasu. Necháme mierne vychladnúť a rozotrieme na upečený vychladnutý plát. Dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Stracciatellový krém vymiešame z tvarohu, jogurtu a práškového cukru. Smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do hmoty. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale. Vmiešame ho do 5 lyžíc tvarohovo-smotanovej hmoty, potom hneď spojíme so zvyšnou hmotou a s nastrúhanou čokoládou.
  4. Rozotrieme na stuhnutý ovocný krém. Odložíme na 2 hodiny do chladu. Potom na povrch uložíme sušené višne a zalejeme pripraveným želé. Necháme stuhnúť v chlade a pokrájame na väčšie rezy.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Stracciatellový dezert: Ako z cukrárskej vitríny
Mária Abrahámová