Tekvicové rezy: Krásne farby dodá pomarančový džús

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Tekvicové rezy

Potrebujete:

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 250 g oranžovej tekvice
  • 200 g práškového cukru
  • 80 ml mlieka
  • 200 g polohrubej múky
  • 50 g pomletých vlašských orechov
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • 1 ½ lyžice kakaa
  • 125 ml oleja

Na plnku:

  • 350 g oranžovej tekvice
  • 250 smotany na varenie
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 g cukru
  • 500 ml pomarančového džúsu 
  • 1 ½ balíčka vanilkového pudingu v prášku
  • 6 plátkov želatíny
  • čokoládu

Postup:

  1. Pripravte cesto: Očistenú tekvicu pokrájajte, dajte do hrnca s mliekom, pridajte 100 g cukru a na miernom plameni uvarte do mäkka. Po uvarení dohladka rozmixujte a nechajte vychladnúť.
  2. Celé vajcia vyšľahajte so zvyšným cukrom. Pridajte rozmixovanú zmes vymiešanú s olejom a s kakaom. Prisypte polohrubú múku s kypriacim práškom, pomleté orechy a spolu premiešajte.
  3. Cesto dajte na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 28 x 22 cm a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte.
  4. Pripravte plnku: Na kúsky pokrájanú očistenú tekvicu dajte do hrnca, pridajte práškový a vanilkový cukor. Prilejte smotanu a uvarte do mäkka. Rozmixujte do hladka na pyré a nechajte vychladnúť.
  5. Z pomarančového džúsu a vanilkového pudingu uvarte kašu. Nechajte vychladnúť a občas premiešajte. Pridajte vychladnuté tekvicové pyré, rozpustenú želatínu a premiešajte.
  6. Plnku natrite na vychladnuté cesto a koláč dajte do chladu stuhnúť. Dozdobte čokoládou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Tekvicové rezy: Krásne farby dodá pomarančový džús
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská