Tieto minitortičky sa papajú iba vo dvojici

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Minitortičky

Potrebujeme:

  • 250 g polohrubej múky
  • 125 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 ml cmaru
  • červenú gélovú farbu
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipku soli

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • cukor podľa chuti
  • vanilkový cukor

Postup:

  1. Rastlinný tuk vyšľaháme s cukrom. Šľaháme asi 3 minúty, pridáme vajce a pokračujeme v šľahaní, kým zmes nie je krémová.
  2. Do vyšľahaného cukru, vajec a rastlinného tuku pridáme múku, do ktorej sme vmiešali štipku soli a kypriaci prášok. V cmare rozšľaháme potravinárske farbivo (asi 1 lyžičku) a túto farebnú zmes pridáme do misy s cestom. Všetko dôkladne premiešame. Ak cesto miesite v kuchynskom robote, miešajte na nižších otáčkach.
  3. Rúru predhrejeme na 170 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejte na pripravený plech a pečieme ho 20 až 30 minút. Kým sa korpus pečie, pripravíme si krém. Mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme na hladký krém.
  4. Z upečeného a úplne vychladnutého základu vykrajujeme guľatou nerezovou formičkou kolieska. Na cesto navŕšime trochu krému, pridáme ešte jedno koliesko cesta a opäť krém. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo