Rýchlovka z panvice: Trhanec s ringlotovým kompótom

Chuťmeter:
 
2-3 porcie
 
J7: Trhanec z panvice s ringlotovým kompótom

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 250 ml mlieka
  • 150 g polohrubej múky
  • 3 lyžičky práškového cukru
  • štipku mletého kardamómu
  •  maslo na vymastenie panvice
  • 250 g smotany na šľahanie a mletá škorica na podávanie

Na ringlotový kompót:

  • 500 g ringlôt
  • 3-4 lyžice trstinového cukru

Postup:

  1. Najprv urobte kompót: Ovocie umyte, odkôstkujte, pokrájajte na štvrtiny a zasypte cukrom. Na miernom plameni priveďte do varu a varte asi 5 minút, aby jemne zmäklo, ale nerozvarilo sa. Potom odstavte.
  2. Pripravte trhanec: Bielky vyšľahajte so štipkou soli do pevného snehu. Žĺtky premiešajte s mliekom, múkou, cukrom a kardamómom. Veľmi jemne primiešajte sneh z bielkov.
  3. Panvicu rozohrejte a dobre vytrite maslom. Vylejte do nej polovicu cesta a pečte, kým spodná strana nie je pekne zlatistá. Potom opatrne otočte, potrhajte a dopečte. Postup opakujte aj s druhou polovicou cesta.
  4. Na trhanec poukladajte ringloty z kompótu, pridajte lyžicu vyšľahanej smotany, jemne posypte škoricou a môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Rýchlovka z panvice: Trhanec s ringlotovým kompótom
Veronika Kollárová