Tvarohové koláčiky s broskyňami: K rannej kávičke to najlepšie!

Chuťmeter:
 
20-25 kusov
 
J5: Tvarohové koláčiky s broskyňami

Potrebujeme:

  • 2 balíčky lístkového cesta (á 400 g)
  • 1 vajce na potretie

Na náplň:

  • 250 g hrudkovitého tučného tvarohu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 40 g medu
  • 1 plechovka broskýň (domáci zaváraninový pohár)
  • pol balíčka tortového želé

Postup:

  1. Lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 2-3 mm a formičkou z neho vykrajujte kruhy s priemerom 7 cm. Poukladajte ich na plech a potrite rozšľahaným vajíčkom. Potom vykrojte ďalšie kruhy tej istej veľkosti, ale vyrežte z nich stred, aby bol kruh asi centimeter široký.
  2. Na každý plný kruh uložte dva s vykrojeným stredom, pričom aj tie potrite vajíčkom, aby sa prilepili k sebe. Vrch takisto potrite vajcom, dno dobre popichajte vidličkou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 10-15 minút. Pečením vzniknú pekné malé košíčky. Nechajte ich vychladnúť.
  3.  Zatiaľ urobte tvarohovú plnku: Tvaroh iba dobre vyšľahajte so smotanou a s medom. Zmesou naplňte cukrárske vrecko a môžete ňou plniť košíčky. Navrch uložte nakrájané broskyne – šťavu z konzervy odložte.
  4. Pripravte želatínu: Zmiešajte broskyňovú šťavu s práškovým tortovým želé a nechajte asi minútku prevariť. Potom želatínu odstavte a asi po 3 minútach ňou polejte naplnené košíčky. Nechajte stuhnúť a servírujte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tvarohové koláčiky s broskyňami: K rannej kávičke to najlepšie!
Veronika Kollárová