Tvarohové pirohy: Pošťuchajte ich a vytlačte tú super náplň

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J11: Tvarohové pirohy

Potrebujeme:

  • 600 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 200 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • rozpustené maslo na poliatie

Na plnku:

  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 žĺtok
  • práškový cukor
  • 1 lyžica pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • soľ

Na malinovú omáčku:

  • 200 g mrazených malín
  • hnedý cukor podľa chuti

Postup:

  1. Zemiaky uvarené v šupke nechajte vychladnúť, potom ich očistite, nastrúhajte a zľahka osoľte. Pridajte vajce, preosiatu múku a vymieste tuhšie cesto.
  2. Cesto rozvaľkajte na plát a vykrojte z neho kolieska. Do stredu dajte po lyžičke tvarohovej plnky – urobíte ju zmiešaním tvarohu, žĺtka, cukru, pudingového prášku a štipky soli. 
  3. Naplnené kolieska preložte napoly a okraje dobre zlepte, aby plnka nevytiekla. Pirohy zľahka povarte v mierne osolenej vode.
  4. Pripravte malinovú omáčku: V malom hrnci na slabom ohni uvarte maliny osladené cukrom. Prepasírujte cez sitko, aby ste z malín odstránili zrniečka.
  5. Uvarené pirohy nechajte dobre odkvapkať, rozdeľte na taniere, polejte maslom a malinovou omáčkou. Môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tvarohové pirohy: Pošťuchajte ich a vytlačte tú super náplň
Dobroslava Brunovská