Tvarohovo-jogurtový koláč: Rozveselí aj šialene smutnú princeznú

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Tvarohovo-jogurtový koláč

Potrebujeme:

Cesto:

  • 170 g masla
  • 170 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • 130 g hladkej múky
  • 50 g maizeny
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Ovocný krém:

  • 900 ml višňovej šťavy
  •  2 balíčky Zlatého klasu

Stracciatellový krém:

  • 1 želatínový stužovač
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 250 g hustého bieleho jogurtu
  • 500 ml smotany na šľahanie
  •  80 g nahrubo postrúhanej tmavej čokolády
  • 130 g práškového cukru

Na povrch:

  • 300 g kompótovaných vykôstkovaných višní
  • 2 balíčky červeného tortového želé

Postup:

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne vmiešame žĺtky a vajce. Múku zmiešame s maizenou, kypriacim práškom a po častiach vmiešame do cesta. Hlboký plech na pečenie s rozmermi 24 x 24 vymastíme, vysypeme a rozotrieme cesto. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia 30 minút.
  2. Ovocný krém: Do višňovej šťavy vmiešame Zlatý klas a na miernom plameni uvaríme. Necháme mierne vychladnúť a rozotrieme na cesto. Stracciatellový krém: Tvaroh a jogurt vymiešame s práškovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a vmiešame do tvarohu. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale.
  3. Vmiešame ho do cca 5 lyžíc tvarohu a pridáme do celej masy spolu s nastrúhanou čokoládou. Zľahka premiešame. Na vychladnuté cesto natrieme ovocný krém a po vychladnutý rozotrieme stracciatellový krém. Odložíme do chladu na 2 hodiny. Na krém uložíme višne, na ktoré nalejeme želé. Necháme stuhnúť v chlade.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tvarohovo-jogurtový koláč: Rozveselí aj šialene smutnú princeznú
Blanka Nemčeková