So slnkom za oknom sa dnes bude dobre piecť tvarohovo-orechová bábovka

Chuťmeter:
 
7 porcií
 
R:Tvarohovo-orechová bábovka

Potrebujeme:

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 180 g agávového sirupu
  •  5 vajec
  • 150 ml oleja
  • 100 ml Amaretta
  • 150 g polohrubej múky
  • 50 g celozrnnej hladkej múky
  • 100 g pomletých vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva
  •  kôra z 1 citróna
  • 1 čl mletej škorice
  •  štipka soli

Postup:

  1. Tvaroh, štipku soli, sirup a žĺtka spolu vymiešame. Prilejeme olej, Amaretto, pridáme mletú škoricu , prisypeme preosiatu polohrubú múku s kypriacim práškom, pomleté orechy a celozrnnú múku.
  2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta s nastrúhanou citrónovou kôrou a spolu premiešame. Do vymastenej, vysypanej formy dáme cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170°C upečieme. 
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
So slnkom za oknom sa dnes bude dobre piecť tvarohovo-orechová bábovka
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská