Tvarohový koláč z lístkového cesta: Taký dobrý, že zabudnete na vašu diétu

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Tvarohový koláč z lístkového cesta

Potrebujeme:

  • 500 g lístkového cesta
  • hladká múka na pomúčenie dosky
  • 300 g sterilizovaných broskýň
  • 400 g mäkkého tvarohu
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 a pol balíčka želatínového stužovača
  • čerstvé lístky medovky na ozdobenie
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľkosť plechu. Obidve cestá uložíme na suchý plech. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov Celzia.
  2. Povrch cesta popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 až 20 minút. Scedené broskyne nakrájame na kúsky. V miske vymiešame tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom.
  3. Smotanu vyšľaháme dotuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu. K vymiešanému tvarohu pridáme kyslú smotanu, šľahačku, želatínový stužovač a vmiešame pokrájané broskyne.
  4. Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme pripravenú plnku a prikryjeme druhým plátom vychladnutého cesta. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami medovky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Tvarohový koláč z lístkového cesta: Taký dobrý, že zabudnete na vašu diétu
Blanka Nemčeková