Tvarohový tunel s pomarančom: Na dobré ráno aj dobrú noc...

Chuťmeter:
 
8 kúskov
 
Ochutnajte tiež:
Tvarohový tunel s pomarančom

Potrebujeme:

Na piškótu:

  • 4 vajcia
  • 8 lyžíc kryštálového cukru
  • 8 lyžíc polohrubej múky

Na tvarohový krém:

  • 1 téglik šľahačky na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 50 ml vody
  •  2 lyžičky čírej želatíny

Na plnku:

  • 3 menšie pomaranče

Na ozdobenie:

  • práškový cukor alebo čokoládovú polevu

Postup:

  1. Vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme do penista a pridáme múku. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 15 až 20 minút. Po vychladnutí stiahneme papier a plát rozdelíme na tri časti (15, 10 a 10 cm). V troche vody necháme napučať želatínu.
  2. Šľahačku vyšľaháme do tuha, pridáme práškový a vanilínový cukor, tvaroh a vyžmýkanú želatínu. Do formy na srnčí chrbát vložíme plát široký 15 centimetrov.
  3. Dáme naň polovicu plnky, na ktorú poukladáme očistené polovice pomarančov reznou stranou nahor. Zakryjeme trochou krému, na ktorý uložíme menší plát cesta. Vrstvu s krémom a cestom ešte raz zopakujeme. Necháme stuhnúť v chladničke, vyklopíme a nakrájame.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tvarohový tunel s pomarančom: Na dobré ráno aj dobrú noc...
pm