Upečte si tortu z lístkového cesta celú do oranžova

Chuťmeter:
 
7 porcií
 
Torta z lístkového cesta

Potrebujeme:

  • 350 g lístkového cesta
  • 700 g zaváraných broskýň
  • 3 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžicu marhuľového lekváru

Postup:

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a pomocou valčeka ho prenesieme do okrúhlej tortovej formy. Cesto vo forme popicháme vidličkou a rozložíme naň odkvapkané broskyne.
  2. Celé vajcia rozšľaháme, pridáme lekvár a žĺtky vymiešané s vanilínovým a krupicovým cukrom.
  3. Vaječnú zmes nalejeme na broskyne a tortu dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 45 až 50 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Upečte si tortu z lístkového cesta celú do oranžova
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská