Vanilkové srdce s kandizovaným ovocím: Pre milovaných a ešte milovanejších

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Vanilkové srdce s kandizovaným avocím

Potrebujeme:

  • 175 g margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • pár kvapiek vanilkovej esencie
  • 3 vajcia
  • 200 g kandizovaného ovocia
  • 85 mletých mandlí
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 170 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • dve lyžice jahodového džemu

Na plnku:

  • 400 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 125 g masla
  • 1 kyslá smotana
  • 100 g práškového cukru

Na ozdobenie:

  • červené kokteilové čerešne
  • biela čokoláda

Postup:

  1. Zmäknutý margarín vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Podľa chuti pridáme pár kvapiek vanilkovej esencie a postupne zašľaháme všetky vajcia. Kandizované ovocie nakrájame nadrobno, zmiešame s mandľami a citrónovou kôrou. Z múky odoberieme dve lyžice, pridáme ich k ovociu a premiešame.
  2. Do margarínovej hmoty pridáme múku s kypriacim práškom a štipkou soli a nakoniec kandizované ovocie. Premiešame a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Z mlieka a pudingov uvaríme hustý puding.
  3. Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a po lyžiciach k nemu pridávame vychladnutý puding a kyslú smotanu. Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na dve rovnaké časti, potrieme lekvárom, naplníme dvomi tretinami pudingového krému a zvyškom krému potrieme povrch a boky srdca. Nakoniec srdce ozdobíme kokteilovými čerešňami a hoblinami z bielej čokolády.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Vanilkové srdce s kandizovaným ovocím: Pre milovaných a ešte milovanejších
Blanka Nemčeková