Vianočné pečenie bez múky: Rozkošní snehoví snehuliaci

Chuťmeter:
 
12-15 kusov
 
Snehoví snehuliaci

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 3 bielky
  • 175 g práškového cukru
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy

Na ozdobu:

  • čokoládovú polevu
  • želatínové cukríky – pásy, červenú tubu na písanie

Postup:

  1. Na papier na pečenie obkreslite ceruzkou dve veľkosti menších pohárov. Kruhy treba kresliť ďalej od seba, rovnaký počet malých a rovnaký počet väčších kruhov. Papier obráťte a položte na plech.
  2. Bielky vyšľahajte a pred koncom šľahania pridávajte postupne cukor a citrónovú šťavu. Sneh musí byť lesklý a pevný. Snehom naplňte cukrárske vrecko s hladkou trubičkou a podľa predlohy nastriekajte malé a väčšie pusinky.
  3. Plech vložte do rúry a sušte pri teplote 100 stupňov Celzia 1 až 2 hodiny. Počas pečenia pusinky skontrolujte (musia sa dať ľahko odlepiť od papiera).
  4. Vychladnuté pusinky zlepujte polevou vždy po dve a polevou nakreslite aj gombíky a úsmev, nos môže byť nakreslený alebo prilepený z gumového cukríka. Krk previažte želatínovým pásom.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo