Do zlatista upečený višňový mrežovník: Rozdajte aj susedom

Chuťmeter:
 
7 porcií
 
Višňový mrežovník

Potrebujeme:

  • 450 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 80 g masla
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 100 ml vlažného mlieka

Na plnku:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 lyžice Zlatého klasu
  • 800 g vykôstkovaných višní
  • 1 žĺtok na potretie cesta

Postup:

  1. Múku, práškový cukor, vajce, maslo, sódu bikarbónu a mlieko spolu spracujeme na cesto. Asi tretinu cesta odložíme. Zvyšnú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a dáme na vopred vymastený, múkou vysypaný väčší plech.
  2. Tvaroh vymiešame s práškovým i vanilínovým cukrom, so žĺtkom a Zlatým klasom. Rovnomerne rozotrieme na cesto a uložíme višne. Z odloženého cesta vyformujeme tenké valčeky, ktoré uložíme na povrch koláča do tvaru mriežky a potrieme ich žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Do zlatista upečený višňový mrežovník: Rozdajte aj susedom
bn