3 druhy zemiakov v jednom šaláte: Namiešajte si parádny taliansky šalát

12.04.2019
08
 

Taliansky šalát s fialovými zemiakmi, olivami a sušenými paradajkami

4 - 6 porcií

  • 400 g ružových zemiakov
  • 400 g fialových zemiakov
  • 400 g zemiakov s hnedou šupkou
  • 1 červená cibuľa
  • 1 citrón
  • 6 sušených paradajok v oleji
  • 20 čiernych olív
  • soľ, talianske bylinky

Na zálievku:

  • pol šálky citrónovej šťavy
  • pol šálky olivového oleja
  • 2 lyžičky balzamového octu
  • 1 lyžička soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate

  • Zemiaky umyte a nakrájajte na menšie kocky. Fialové zemiaky varte v osolenej vode osobitne, pretože farbia. Ružové a zemiaky s hnedou šupkou uvarte spolu.
  • Z citrónovej šťavy, olivového oleja, balzamového octu, zo soli, z prelisovaného cesnaku, oregana a petržlenovej vňate urobte zálievku.
  • Zemiaky dajte do misy a ešte kým sú vlažné, primiešajte zálievku. Pridajte cibuľu nakrájanú na tenké plátky. Aby bola jemnejšia, môžete ju predtým marinovať asi 5 minút v citrónovej šťave.
  • Pridajte nakrájané sušené paradajky a nakrájané olivy. Šalát osoľte a okoreňte talianskymi bylinkami. Premiešajte a odložte do chladu.

Aby boli šaláty super:

  • Používajte správny typ zemiakov. Šalátové majú označenie varný typ A.
  • Zemiaky dávajte variť do studenej vody, aby sa uvarili rovnomerne.

Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
3 druhy zemiakov v jednom šaláte: Namiešajte si parádny taliansky šalát
BN