Akú tortu na oslavu? No predsa malinovú s pusinkami, zožnete veľký úspech (FOTO)

13.03.2018
17
 

MALINOVÁ TORTA S PUSINKAMI

8 porcií       

Potrebujete:

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 1 lyžicu vody
  • 40 g kryštálového cukru
  • 2 lyžičky vanilínového cukru
  • 60 g polohrubej múky
  • pol balíčka kypriaceho prášku
  • 10 g maizeny (Gustin)
  • maslo na vymazanie formy
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • maliny
  • hotové ružové pusinky na ozdobenie

NA KRÉM:

  • 7 plátkov želatíny
  • 300 g malín
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 60 g práškového cukru
  • 50 g snehových pusiniek

Postup:

  • K vajciam pridajte vodu, kryštálový a vanilínový cukor a vyšľahajte do peny. Postupne vmiešajte zmes preosiatej múky, kypriaceho prášku a maizeny. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymažte celú maslom a dno vyložte aj papierom na pečenie. Cesto rozotrite do formy a pečte v rozohriatej rúre pri teplote 175 °C asi 8 minút.

  • Pripravte krém: Želatínu zalejte studenou vodou a nechajte napučať. Maliny rozmixujte a pretlačte cez sitko. V malinovej dreni rozpustite cukor, pridajte citrónovú šťavu a mierne zahrejte. Pridajte napučanú želatínu zbavenú vody a miešajte do rozpustenia.

  • Smotanu vyšľahajte s cukrom, pridajte polámané pusinky, vychladnutú malinovú dreň a premiešajte.

  • Z upečeného korpusu po vychladnutí stiahnite papier a vložte naspäť do tortovej formy. Boky tortovej formy vyložte papierom na pečenie. Na korpus rozotrite krém a dajte do chladu na tri hodiny stuhnúť. Najlepšie je nechať tortu v chlade na celú noc.

  • . Pred podávaním tortu ozdobte šľahačkou, ružovými pusinkami a malinami.

 

Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Akú tortu na oslavu? No predsa malinovú s pusinkami, zožnete veľký úspech (FOTO)
BN