Bylinkové maslo urobí z jarnej grilovačky malý kulinársky zázrak!

14.04.2019
04
 

Pripravte si ho ku grilovaným pečeným zemiakom, kukurici, k rybe alebo k steaku aspoň deň vopred.

Pikantné bylinkové maslo

125 g masla vymiešajte, pridajte 2 lyžice čerstvých nasekaných byliniek (petržlenová vňať, kôpor, bazalka, tymian), na hrubo mleté čierne korenie, trocha nasekaného čili, soľ a 1 lyžičku dijonskej horčice. Dobre vymiešajte alebo rozmixujte a hmotu zrolujte do papiera na pečenie alebo do alobalu. Zabalenú nechajte v chladničke cez noc dobre stuhnúť. Z masla odkrajujte hrubšie plátky a pred koncom grilovania ich položte na horúce mäso, rybu či zemiaky...

Dobrá rada:

Bylinkovým maslom môžete zjemniť omáčky, polievky i omeletu.

Väčšie zemiaky pred grilovaním narežte a vložte do nich plátky bylinkového masla. Zabaľte dobre do alobalu – a o ostatné sa postará gril, rúra alebo pahreba!

Niekedy stačí naozaj málo: Potrieť ním opečený chlieb!

Pridaním rôznych prísad vytvoríte zaujímavé chuťové variácie – s mletou zaúdenou červenou paprikou, s medvedím cesnakom,  šalviou, s levanduľou...

Foto: Profimedia.sk

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bylinkové maslo urobí z jarnej grilovačky malý kulinársky zázrak!
mab