Dávate do chladničky chlieb alebo paradajky? Zbláznili ste sa?

09.05.2019
 

Dávate do chladničky chlieb? Alebo tam skladujete paradajky? Môže maslo opustiť chlad a môžeme ho nechať pri izbovej teplote? Mnoho zeleniny začne v chladničke vädnúť, stráca farbu, chuť a naberá chladničkové pachy.

Rovnako je to s chlebom. V chladničke sa vám vysuší, z toho dôvodu, ak je čerstvý, zjedzte ho do štyroch dní a nezjedený zvyšok narežte na plátky, ktoré dáte zmraziť. Dobre ich však zabaľte, aby nechytali sneh z mrazáku.

Avokádo by ste mali nechávať pri izbovej teplote. Zrelé avokádo, ktoré nechcete jesť v najbližších dňoch tam však ísť môže. Olivový olej sa kondenzuje v chladničke a cesnak začne klíčiť. Dokonca aj cibuľky by nikdy nemali ležať na dne chladničky, strácajú vlhkosť a vytvára to perfektný základ pre plesne.

Vzhľadom k tomu, že sa zimou stráca čerstvosť, plesnivenie je rýchlejšie a zmení sa aj chuť jedla. Urobte si v chladničke konečne miesto a prestaňte tam skladovať ovocie a zeleninu, ktorá sa vám tam skôr pokazí, akoby zotrvala čerstvá.

Autor: bb
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
Dávate do chladničky chlieb alebo paradajky? Zbláznili ste sa?
bb