Valentínka s nugátovým krémom: S týmto dezertom uňho zabodujete! (FOTO)

10.02.2019
14
 

VALENTÍNKA

POTREBUJETE:

NA KORPUS:

  • 4 vaječné bielky
  • 4 lyžice kopcovité kryštálového cukru
  • 4 vaječné žĺtky
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžicu kakaa
  • štipku kypriaceho prášku
  • 50 ml oleja

NA KRÉM:

  • 500 g nutely
  • 300 g masla

NA ŠĽAHAČKU:

  • 500 ml šľahačky (33 %)
  • 1 stužovač šľahačky

NA OZDOBENIE:

  • marcipánové srdiečka

POSTUP:

  • Z bielkov a cukru ušľaháme v mixéri tuhú penu. Do peny potom zašľaháme žĺtky.
  • Do misy dáme múku, štipku kypriaceho prášku, kakao a spolu premiešame. Sypkú zmes zapracujeme vareškou do peny. Nakoniec pridáme olej a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 - 200 °C na 15 minút.  
  • Pripravíme krém: Maslo vymiešame do peny, pridáme nutelu a dobre vyšľaháme mixérom.
  • Takto pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky.
  •  Na vrstvu vychladeného krému natrieme šľahačku. Zákusok nakrájame na kocky 6 x 6 cm a na vrch každej kocky položíme marcipánové srdiečko.
Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Valentínka s nugátovým krémom: S týmto dezertom uňho zabodujete! (FOTO)
BN