Dokonalá náhrada živočíšnej želatíny: Z čoho je vyrobená?

11.03.2019
 

Nie všetky želatínové pochúťky sú vyrobené zo želatíny získanej zo zvieracích koží, kostí či iných orgánov. Na trhu je dosť výrobkov, ktoré takúto želatínu neobsahujú a namiesto toho je v nich želatína rastlinného pôvodu. Ide o agar, čo je vlastne rastlinná látka získavaná z morských rias. Tá je vhodná ako dokonalá náhrada živočíšnej želatíny a navyše je prospešná nášmu zdraviu. Keďže ide o rastlinnú želatínu, môžu ju konzumovať bez obáv aj vegetariáni. Ak sa teda snažíte jesť len bezmäsitú stravu, potom treba čítať aj etikety na výrobkoch s obsahom želatíny a vyberať si také, ktoré neobsahujú želatínu „bravčového či hovädzieho“ pôvodu, ale práve spomínanú rastlinnú želatínu.

Foto: Foody

VIDEO: Pečieme laskonky

  

Autor: bb
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
Dokonalá náhrada živočíšnej želatíny: Z čoho je vyrobená?
bb