Mandľová roláda s lieskovo-čokoládovou plnkou: Máte ju raz-dva!

07.12.2017
05
 

Milujeme rýchle vianočné pečenie! Ste na tom rovnako? Túto šťavnatú roládu máte s fotopostupom hotovú do hodinky. Držíme palce, nech sa vám vydarí!

Mandľová roláda s Nutellou

15 PORCIÍ PRÍPRAVA 30 MINÚT PEČENIE 6-8 MINÚT

Potrebujete:

  • 5 celých vajec + 8 bielok
  • 200 g mandľovej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 70 g krupicového cukru
  • 130 g preosiatej hladkej múky
  • 70 g rozpusteného masla
  • 225 g nátierky Nutella® (do náplne aj na polevu)

Postup:

  1. Vymiešame 5 vajec s krupicovým cukrom do peny, postupne pridávame mandľovú múku. Z bielok a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Do vajec s mandľovou múkou pridávame preosiatu hladkú múku, sneh z bielok a rozpustené maslo zmiešané s troškou cesta. Zmes vylejeme na dva plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C 6 - 8 minút. Aj s papierom necháme vychladnúť v chladničke.
  3. Vychladnuté pláty cesta preklopíme na jemne pocukrovaný papier na pečenie, nanesieme na ne nátierku Nutella® a potom stierkou rozotrieme. Roládu zavinieme a Nutellou® potrieme aj vonkajšiu stranu. Povrch ozdobíme.

Inzercia

Zdroj: Ferrero Group

Autor: kab
 

Dobré jedlo