Fantastická torta plná voňavého maku: Vanilková plnka skvele ladí s makovým cestom

18.12.2018
12
 

MAKOVÁ TORTA

POTREBUJETE:

NA CESTO:

  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g pomletého maku
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku

NA PLNKU:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 120 g masla
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 ml hustej kyslej smotany
  • 4 plátky želatíny

POSTUP:

  • Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme pomletý mak s polohrubou múkou, kypriaci prášok a dotuha vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 20 cm a vo vyhriatej rúre upečieme.

  • Vychladnuté cesto rozkrojíme na dve časti. Na jednu časť cesta natrieme 2/3 plnky a prikryjeme druhou časťou cesta. Povrch potrieme zvyšnou plnkou a odložíme do chladu na pár hodín stuhnúť.

  • Pripravíme plnku: V 150 ml mlieka rozmiešame vanilkové pudingy s cukrom. Zvyšné mlieko dáme do hrnca spolu s kúskami masla. Na miernom plameni uvedieme do varu, pridáme mlieko s vymiešanými pudingmi a uvaríme hustý puding. Po uvarení odstavíme, necháme vychladnúť, občas premiešame. Do vychladnutého pudingu primiešame kyslú smotanu a spolu vyšľaháme. Na koniec vmiešame rozpustenú želatínu a premiešame.

Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Fantastická torta plná voňavého maku: Vanilková plnka skvele ladí s makovým cestom
BN