Mega zdravé paradajky: Šupnite ich do týchto dobrôt! (FOTO)

09.08.2019
21
 

Ešte zdravšie ako surové sú uvarené paradajky. Čím dlhšie ich tepelne spracúvate, tým lepšie. Zvyšujete tak obsah zázračného lykopénu, látky so silnými antioxidačnými a protirakovinovými účinkami.

Potrebujú teplučko

Tak teda hurá do varenia štiav, omáčok na cestoviny aj na pizzu, kečupu bez konzervantov alebo džemu, ktorý sa podobá šípkovému. Určite ho bude zbožňovať celá vaša rodina – či už na bagete s maslom alebo s čerstvým syrom. Dobrá rada na záver: Paradajky milujú slnko a teplo. Radšej ako v chladničke ich skladujte položené na stole… a nikdy, naozaj nikdy ich nezamrazujte. Plody by tak prišli nielen o tvar a živiny, ale aj o nezameniteľnú chuť.

Tipy na ďalšie paradajkové dobroty nájdete aj v Dobrom jedle, ktoré je práve v predaji.

Autor: kab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Mega zdravé paradajky: Šupnite ich do týchto dobrôt! (FOTO)
kab