Hviezdy letnej párty alebo grilovačky: Čipsy, ale nie zo zemiakov

08.06.2019
 

Budú chutiť rovnako dobre s vychladeným pivkom či limonádou, a možno sa dokonca stanú hviezdami vašej letnej párty alebo grilovačky. Stačí vyskúšať! Máme pre vás zeleninu aj ovocie, o akých sa vám v súvislosti s čipsami doteraz ani len nesnívalo.

Pečené mrkvové čipsy

Stačí škrabkou nakrájať ľubovoľný počet mrkiev na pásiky, vo veľkej mise ich postriekať olivovým olejom so soľou a pol lyžičkou sladkého karí, pokojne pridajte aj korenie podľa svojej chuti. Rozložte na papier na pečenie po pásikoch a zhruba 10 až 12 minút pečte na najvyššej teplote.

Jabĺčkové čipsy

Chuť, ktorej neodolajú ani deti, ani dospelí v sebe spája mletú škoricu, muškátový oriešok, cukor a štipku soli. Všetky koreniny zmiešajte a naneste na jabĺčka pokrájané na kolieska či plátky. Položte na papier na pečenie, posypte a pečte pri 200 stupňoch zhruba hodinu, alebo kým nebudú nádherne chrumkavé a jemne hnedé.

Foto: Profimedia

Autor: bb
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Hviezdy letnej párty alebo grilovačky: Čipsy, ale nie zo zemiakov
bb