Hviezdy slávnostného stola: Bábovky krajšie ako torty!

29.11.2019
38
 

Upečte ich na raňajky, na obed, na dedkove narodeniny i na svadbu... Kedykoľvek! Kliknite na fotogalériu a kochajte sa!

Foto: Pinterest

ORECHOVO - MEDOVÉ BÁBOVKY

Na cesto:

  • 180 g medu
  • 100 ml mlieka
  • štvrť lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžičku mletého perníkového korenia
  • 70 g masla
  • 1 vajce
  • 110 g najemno pomletých orechov
  • 90 g hladkej múky
  • Na poliatie:
  • tekutý med
  • 2 lyžice nasekaných orechov

Postup:

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustite med, maslo, prilejte mlieko, premiešajte, odstavte a nechajte vychladnúť. Hladkú múku, kypriaci prášok a perníkové korenie premiešajte a preosejte. Spolu s pomletými orechmi a vajcom pridajte do vychladnutej masy.
  2. Dobre premiešanou zmesou naplňte do menších silikónových formičiek. Pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Upečené bábovky nechajte chvíľu vychladnúť a potom ich vyklopte z formičiek. Po vychladnutí ich polejte tekutým medom a posypte najemno nasekanými orechmi.
Autor: Dobré jedlo
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Hviezdy slávnostného stola: Bábovky krajšie ako torty!
Dobré jedlo