Ide sa na výlet: Zabaľte si do batohu niečo naozaj špeciálne!

11.05.2019
08
 

Aby vám nedošli sily ešte pred cieľom, pripravte si na výlet niečo naozaj chutné a výdatné. Na dobrý výlet so skvelým jedlom budete dlho spomínať.

ŽEMĽA S ARABSKÝM ŠALÁTOM

4 porcie

  • 1 stredne veľký baklažán
  • asi 4 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g pevných paradajok
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • pol lyžičky harissy
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 100 g ovčieho syra 
  • 4 veľké žemle
  • soľ

CIABATTA S ROASTBEEFOM

4 porcie

  • 2 väčšie ciabatty
  • 40 g masla
  • 8 malých kyslých uhoriek
  • 4 reďkovky
  • 4 lyžičky ostrej horčice
  • 200 g roastbeefu
  • chren (sterilizovaný)
  • 4 väčšie listy šalátu
  • 4 lyžice majonézy
  • 4 lyžice créme fraiche
  • viazanička rukoly

TIP:

Roastbeef môžete nahradiť mäsovými plátkami z kúska kvalitného hovädzieho: Na rozpálenej panvici zľahka potretej rastlinným olejom opečte hovädzí steak (asi 200 g) z každej strany asi po 4 minúty. Potom mäso zabaľte do alobalu a nechajte 10 minút dôjsť v rúre vyhriatej na 120 °C. Po vybratí z rúry nechajte steak ešte 10-15 minút dôjsť na doske, potom ho pokrájajte na tenučké plátky.

„LEPEŃÁK“ – DOBRÝ CHLEBÍK OD MAMY

2 porcie

  • 4 krajce tmavého chleba
  • maslo
  • topený syr
  • kremžská horčica
  • 150 g jemnej salámy
  • 1 zelená paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kečup

TRAMEZZINI S MANGOM A KURACÍM MÄSOM

6 kúskov

  • kúsok zázvoru (asi veľkosti orieška)
  • pol viazaničky koriandra
  • 125 g hustej kyslej smotany
  • 1-2 lyžičky korenia karí
  • soľ
  • 2 malé zrelé mangá
  • 20 g kešu orieškov
  • 50 g šalátu frisée 
  • 6 plátkov údených kuracích stehien
  • 6 plátkov sendvičových toastov

Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Ide sa na výlet: Zabaľte si do batohu niečo naozaj špeciálne!
BN