Jednoduchá alchýmia vo vašej kuchyni: Balzamikový krém pripravte vo vlastnej réžii

03.11.2018
06
 

Ak si chcete vytvoriť vlastný balzamikový krém, tu je pre vás super jednoduchý návod:

* Do malého kastrólika nalejte 1 šálku balzamikového octa. Zohrievajte na miernom ohni až k bodu varu. Teplotu po dosiahnutí bodu varu hneď znížte a nechajte balzamikový ocot dusiť aspoň 20 minút, aby sa objem tekutiny znížil na polovicu.

* Na otestovanie správnej hustoty balzamikového krému použite lyžičku. Ponorte ju do krému a ak zanechá na zadnej strane tenký film, hustota je správna. Po odstavení z tepla ešte krém trochu zhustne.

* Balzamikovú glazúru po vychladnutí dajte do chladničky. Ak by zhustla príliš počas chladenia, vmiešajte do nej po kvapkách vodu ža dosiahnete požadovanú konzistenciu. Krému pripravte toľko, aby ste ho využili aj na ochutenie viacerých pokrmov. Čerstvé šaláty chutia s balzamikom fantasticky.

Hustú balzamikovú polevu oceníte pri príprave takej dobroty ako sú napríklad bruschetty s kozím syrom a jahodami.

Tu je recept:

1 nakrájaná bageta

2 lyžice olivového oleja

soľ

mleté čierne korenie

½ šálky jahôd

½ šálky mäkkého kozieho syra

1 lyžica nasekanej bazalky

2 lyžice balzamikobvej polevy

* Rúru predhrejte na 180 °C. Na plech rozložte papier na pečenie, poukladajte plátky bagety, pokvapkajte  olejom, posypte soľou a korením. Do zlatista opečte v rúre. Stačí 5 minút.

* Na teplé plátky opečenej bagety natrite kozí syr, položte kúsky jahôd a posypte bazalkou.

* Pred podávaním polejte hustým balzamikovým krémom.

Dobrú chuť!

Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jednoduchá alchýmia vo vašej kuchyni: Balzamikový krém pripravte vo vlastnej réžii
BN