Keď ste nový vegetarián, je ľahké urobiť chybu

08.11.2018
 

Zrejme vás už priatelia vegetariáni varovali pred nástrahami mnohých „rastlinných“ jedál, ktoré však obsahujú živočíšne prísady.

Polievky
Veľa polievok, najmä tie v reštauráciách, sú vyrobené z kuracieho, hovädzieho alebo rybieho vývaru. Dokonca kúsky šunky nájdete aj vo väčšine hráškových polievok. Francúzska cibuľová polievka je zrejme jediná, kto by mala byť čisto vegetariánska.

Syry
Pozor na syry. Najklasickejšie syry sa vyrábajú za pomoci syridla. Syridlo je pekný spôsob, ako povedať "enzýmom zo žalúdkov zvierat." A viete, ako sa dostanú tieto enzýmy von? Ak máte chuť na syr, vyberte si vegánsky parmezán, ktorý obsahuje kombináciu kvasníc a niekedy aj orechov.

Gumoví macíkovia
S najväčšou pravdepodobnosťou obsahujú želatínu, ktorá pochádza zo zvieracích kostí, spojivového tkaniva a orgánov. Niektoré gumové medvede majú však namiesto želatíny pektín alebo škrob. Treba sa vždy pozrieť na zoznam zložiek, z akých sú vyrobené.

Určite existuje viac potravín, ktoré vás môžu oklamať, že majú iba rastlinné ingrediencie. Podeľte sa v diskusii pod článkom s vašimi skúsenosťami vegetariána. Pri akom jedle ste sa už aj vy nachytali?

Foto: Foody

Autor: bb
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Keď ste nový vegetarián, je ľahké urobiť chybu
bb