Budete sa oblizovať: Kuracie stehná pečené na smotane krok za krokom

04
Chuťmeter:
 
3 porcie
 
FOTOpostup: Stehná pečené v smotane

Potrebujeme:

  • 6 kuracích stehien
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 3 - 4 strúčiky cesnaku
  • tvrdý syr
  • koreniaca zmes na kura
  • celá rasca
  • olej
  • soľ

Postup:

  1. Kuracie stehná umyjeme, osušíme a jemne osolíme.
  2. Mäso posypeme koreniacou zmesou. Ak neobsahuje soľ, stehná aj osolíme.
  3. Stehná vložíme do pekáča alebo zapekacej misy a zalejeme 300 ml smotany.
  4. Cesnak olúpeme a celé strúčiky vložíme do smotany. Mali by sa úplne rozvariť, čím omáčka získa dobrú chuť.
  5. Stehná vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a upečieme dozlatista. Podľa potreby dolievame zvyšnú smotanu.
  6. Na upečené stehná nastrúhame syr a necháme v rúre ešte 2 minúty zapiecť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Budete sa oblizovať: Kuracie stehná pečené na smotane krok za krokom
dobrejedlo.sk