Malinové dezerty z rúry i bez pečenia: Budete z nich paf!

07.02.2020
23
 

Hovorte si čo chcete, maliny sú najlepšie ovocie do koláča! Dodajú mu exkluzivitu, vôňu, šťavu a sviežu chuť bez toho, aby ste sa natrápili... Zakaždým môžu chutiť inak. Tak ako v našej fotogalérii!

MALINOVÝ CHEESECAKE V POHÁRI

Potrebujete:

  • 1 balenie ovsených sušienok
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • za hrsť mandlí
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice limetovej šťavy
  • 300 g gréckeho bieleho jogurtu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 lyžice malinového pyré – bez jadierok
  • 250 g mascarpone
  • 60 ml vaječného koňaku
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • pol balíčka vanilkového cukru
  • čerstvé maliny
  • medovka na ozdobenie

Postup:

1. Sušienky, vločky a mandle rozmixujte na jemný prášok. Med s limetovou šťavou vymiešajte.

2. Jogurt vymiešajte s cukrom, pyré, 2 lyžicami mascarpone a 30 ml koňaku. Zvyšné mascarpone vymiešajte so šľahačkou, cukrom a zvyšným koňakom.

3. Do 4-5 pohárov rozdeľte sušienkovú zmes a polejte limetovým medom. Navrstvite jogurtovo-malinovú hmotu a poprekladajte ju niekoľkými malinami. Na vrch ozdobne navrstvite vymiešanú šľahačku. Ozdobte lístkami medovky a malinami.

VIDEO

Malinová pochúťka

 

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Malinové dezerty z rúry i bez pečenia: Budete z nich paf!
mab